Verenigde Staten ESTA

US ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation (Elektronisch Systeem voor reistoestemming), ofwel toestemming om te reizen naar de Verenigde Staten.  Het is een equivalent van een visum, maar er wordt geen stempel of sticker in uw paspoort aangebracht. Om in aanmerking te komen voor een ESTA, moet u paspoorthouder zijn van één van de volgende landen. Bekijk hier welke landen in aanmerking komen voor een ESTA.

De snelste en eenvoudigste manier om een ESTA voor de Verenigde Staten te krijgen

 1. Via VisumCentrale kunt u op elk gewenst moment een ESTA aanvragen. Voor deze snelle en makkelijke service rekent VisumCentrale bemiddelingskosten. Zodra uw ESTA-toestemming wordt toegekend, ontvangt u een bevestiging per e-mail of post van VisumCentrale.
 2. U moet een ESTA ten minste 72 uur voordat u gaat reizen aanvragen.

 3. Een eenmaal uitgegeven ESTA is 2 jaar geldig of geldig tot de vervaldatum van uw paspoort (kortste geldigheid is bepalend). Binnen de geldigheidsduur kunt u zo vaak u wilt naar de Verenigde Staten reizen.

Voor het reizen met een ESTA moet u:

 • In het bezit zijn van een retour-of doorreisticket voor een geplande vlucht bij een grote luchtvaartmaatschappij, of voor een afvaart bij een cruisemaatschappij die is geregistreerd voor ESTA’s
 • In totaal maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in de VS, Mexico, Canada en de Caraïbische eilanden.(Door)reizen tussen al deze landen moeten binnen de termijn van 90 dagen plaatsvinden
 • Geen eerdere overtredingen zijn begaan van de immigratie wet-en regelgeving van de Verenigde Staten (bijv. het overschrijden van de 90 dagen verblijfsduur)

Belangrijke mededeling voor ESTA aanvragers

 • Als u een Amerikaans staatsburger bent en in het bezit bent van een tweede nationaliteit van een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program, dan hoeft u geen ESTA aan te vragen. U moet uw Amerikaans paspoort gebruiken om de VS in te reizen.
 • Let op: naar aanleiding van een recente wijziging van de Terrorist Travel Prevention Act, kunnen staatsburgers van VWP-landen die sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Noord-Korea, Syrië, Somalië of Soedan zijn geweest niet langer een ESTA aanvragen.
 • Staatsburgers van VWP-landen met een dubbele nationaliteit waarvan één de Iraanse, Iraakse, Noord-Korea, Syrische of Soedanese is komen ook niet meer in aanmerking voor een ESTA.
 • Om in aanmerking te komen voor een ESTA moet u, sinds 1 april 2016, in het bezit zijn van een paspoort met een RFID-chip en het universele e-symbool op de omslag (zoals hieronder weergegeven).

Waarom VisumCentrale?

 • Klantenservice. VisumCentrale beantwoordt graag uw vragen; een specialist is beschikbaar per telefoon of e-mail om u te helpen met uw aanvraag.
 • Automatische controles bij vertraagde goedkeuring. Als uw aanvraag voor een ESTA niet direct wordt goedgekeurd, zullen onze systemen automatisch op latere momenten controleren wat de status is en alsnog de goedkeuring versturen zodra deze is afgegeven.
 • Direct bevestiging per e-mail. VisumCentrale stuurt direct een e-mail zodra de goedkeuring is afgegeven met daarin het officiële ESTA referentienummer. Dit nummer wordt gekoppeld aan de persoonsgegevens in streng beveiligde bestanden.

VisumCentrale maakt geen deel uit van de regering van de Verenigde Staten. De immigratiedienst van de VS (US Department of Homeland Security, afgekort DHS) is de officiële instantie die beslist over de ESTA aanvragen. U kunt rechtstreeks een ESTA aanvragen via de website van DHS, maar dan profiteert u niet van bovengenoemde diensten.

 1. Uw nationaliteit komt niet in aanmerking? 

  Reizigers met een paspoort uit alle andere landen dienen een traditioneel visum voor de Verenigde Staten aan te vragen.

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed...Gebruik de VisumCentrale ophaaldienst.  Een koerier van CIBT haalt uw documenten op, waar u ook bent. Onze snelle en simpele service garandeert dat uw visumaanvraag binnen een werkdag bij de ambassade ligt.

Bel 0902 150 45 (0,75 cents / min) om een afhaalafspraak te maken.

Visum quick check

Bent u houder van een Belgisch paspoort? Kijk hier of u een visum nodig hebt voor uw bestemming.

Alle landen bekijken