Vereisten voor een zakenvisum voor Zambia Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Het paspoort moet:

    • Nog tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen.

  2. Pasfoto's

    Twee officiële pasfoto's in kleur zijn benodigd. Deze foto's moeten:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  3. Introductiebrief

    Een introductiebrief van de werkgever in België is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Belgisch adres. Een voorbeeld Introductiebrief vindt u hier terug.

    Alle introductiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug.Een kopie van het paspoort of ID-bewijs van de ondertekenaar van de brief is tevens vereist.

  4. Uitnodigingsbrief

    Een uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij. De brief moet:

    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • De paspoort details van de aanvrager vermelden
    • De reden van de reis vermelden
    • Het aantal inreizen en de lengte van het visum vermelden
    • De locatie van het te bezoeken bedrijf vermelden
    • Stempel en handtekening van het te bezoeken bedrijf
    • Vergezeld zijn van een kopie van het paspoort of ID-bewijs van de ondertekenaar van de uitnodiging

  5. Bewijs van het reisarrangement

    Alle hieronder genoemde documenten moeten worden aangeleverd:

    • Een kopie van een vluchtschema of een uitdraai van een e-ticket
    • Een kopie van de hotelbevestiging, waaruit blijkt dat de aanvrager een verblijfsplaats heeft gedurende het gehele verblijf

  6. Gele Koortsboekje

    U dient uw origineel Gele Koorts Boekje op zak te hebben bij aankomst. U dient het echter niet op te sturen voor uw visumaanvraag

  7. Kopie van de informatiepagina van het paspoort

    Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

  8. Aanvraagformulier

    Twee volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren. Deze formulieren moeten:

    • Ingevuld worden in blokletters (kapitalen)
    • Ingevuld worden met zwarte of blauwe inkt

  9. VisumCentrale-orderformulier

    Stuur het VisumCentrale orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat VisumCentrale uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  10. Visum bij aankomst

    Het is mogelijk om een visum aan te schaffen bij aankomst op deze bestemming. Er is echter geen garantie dat toegang ook daadwerkelijk zal worden verleend. Controleer bij de ambassade voor de details en bevestig bij de luchtvaartmaatschappij of het mogelijk is om zonder visum in te checken. Om te voorkomen dat u bij aankomst het land niet in mag of dat er een lange wachttijd is voor het verkrijgen van een visum, adviseert VisumCentrale reizigers om van tevoren een visum aan te schaffen

  11. Visumgeldigheid / Verblijfsduur

    Het visum is vanaf de afgiftedatum 90 dagen geldig en u kunt per inreis maximaal 30 dagen verblijven.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Zambia Vereisten toeristenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Het paspoort moet:

    • Nog tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen.

  2. Pasfoto's

    Twee officiële pasfoto's in kleur zijn benodigd. Deze foto's moeten:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  3. Bewijs van het reisarrangement

    Alle hieronder genoemde documenten moeten worden aangeleverd:

    • Een kopie van een vluchtschema of een uitdraai van een e-ticket
    • Een kopie van de hotelbevestiging, waaruit blijkt dat de aanvrager een verblijfsplaats heeft gedurende het gehele verblijf

  4. Gele Koortsboekje

    U dient uw origineel Gele Koorts Boekje op zak te hebben bij aankomst. U dient het echter niet op te sturen voor uw visumaanvraag

  5. Kopie van de informatiepagina van het paspoort

    Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

  6. Aanvraagformulier

    Twee volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren. Deze formulieren moeten:

    • Ingevuld worden in blokletters (kapitalen)
    • Ingevuld worden met zwarte of blauwe inkt

  7. VisumCentrale-orderformulier

    Stuur het VisumCentrale orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat VisumCentrale uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  8. Visumgeldigheid / Verblijfsduur

    Het visum is vanaf de afgiftedatum 90 dagen geldig en u kunt per inreis maximaal 30 dagen verblijven.

  9. Visum bij aankomst

    Het is mogelijk om een visum aan te schaffen bij aankomst op deze bestemming. Er is echter geen garantie dat toegang ook daadwerkelijk zal worden verleend. Controleer bij de ambassade voor de details en bevestig bij de luchtvaartmaatschappij of het mogelijk is om zonder visum in te checken. Om te voorkomen dat u bij aankomst het land niet in mag of dat er een lange wachttijd is voor het verkrijgen van een visum, adviseert VisumCentrale reizigers om van tevoren een visum aan te schaffen

Visum quick check

Bent u houder van een Belgisch paspoort? Kijk hier of u een visum nodig hebt voor uw bestemming.

Alle landen bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed...Gebruik de VisumCentrale ophaaldienst.  Een koerier van CIBT haalt uw documenten op, waar u ook bent. Onze snelle en simpele service garandeert dat uw visumaanvraag binnen een werkdag bij de ambassade ligt.

Bel 0902 150 45 (0,75 cents / min) om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor VisumCentrale

Snel. VisumCentrale biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van VisumCentrale helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. VisumCentrale waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.