VisumCentrale Noodhulp

VisumCentrale begrijpt hoe belangrijk uw paspoort en visa voor u zijn. Raakt uw paspoort kwijt of beschadigd, dan kunnen de kosten voor het vervangen van uw reisdocumenten flink oplopen. Bovendien is het een heel gedoe om uw reisdocumenten te vervangen. VisumCentrale biedt daarom de Noodhulp als extra service voor alle klanten. Bij verlies, diefstal of beschadiging van het paspoort vervangt VisumCentrale kosteloos de nog geldige visa en vergoedt de aanschaf van een nieuw paspoort.

VisumCentrale kan bovendien assisteren bij het aanvragen van een vervangend paspoort, ook als u in het buitenland verblijft. Helaas kunnen we niet namens u een Belgisch paspoort aanvragen, aangezien de Belgische wet voorschrijft dat paspoortaanvragen altijd persoonlijk dienen te gebeuren. Maar waar u ook bent, dankzij ons wereldwijde netwerk en jarenlange ervaring kunnen we u snel in contact brengen met de betreffende instanties. Zodat u snel uw nieuwe reisdocument kunt aanvragen.

De VisumCentrale Noodhulp kost € 9 (excl. BTW) per reiziger. De vergoeding voor vervangende visa en paspoorten is maximaal € 300 per persoon.

 

Wanneer kunt u een beroep doen op de VisumCentrale Noodhulp?

U kunt een gebruik maken van de VisumCentrale Noodhulp als:

  • U de Noodhulp bij uw visumaanvraag hebt aangeschaft
  • VisumCentrale uw visum/visa heeft verzorgd
  • Er nog één of meer geldige visa in het betreffende paspoort staan
  • Het paspoort is verloren, gestolen of beschadigd tussen het moment dat VisumCentrale het aan u retourneerde en het einde van de reis óf tot het visum verloopt (als dit geldig is voor meerdere inreizen)
  • U bewijs kunt overleggen dat uw paspoort is gestolen of dat u het hebt verloren.

 

Wilt u een claim indienen voor de VisumCentrale Noodhulp?

Is uw paspoort gestolen, verloren of beschadigd en wilt u aanspraak maken op de VisumCentrale Noodhulp? Doet u dan het volgende:

  1. Stel VisumCentrale op de hoogte van de gebeurtenisBel VisumCentrale op telefoonnummer +32 2 770 07 71 om een claim in te dienen. Houd uw ordernummer of factuurnummer bij de hand. We sturen u dan formulieren om een nieuw visum aan te vragen.
  2. Stuur de ingevulde formulieren op naar VisumCentrale. Maak een kopie van uw formulieren en de gevraagde documenten voor uw eigen administratie. Stuur de originelen op naar het adres van VisumCentrale dat vermeld staat in het aanvraagpakket.
  3. Stuur bewijsstukken mee naar VisumCentrale. Maak een kopie van het betaalbewijs van uw paspoort en van het proces-verbaal van de aangifte van verlies of diefstal van uw paspoort en stuur deze kopieën mee met de visumaanvraag.
  4. Volg de status van uw aanvraag. Zodra VisumCentrale uw claim en visumaanvraag ontvangt, beginnen we met het verwerken ervan. VisumCentrale hanteert de kortst mogelijke verwerkingstijden voor het vervangen van uw visa. VisumCentrale stuurt u een e-mail met een ontvangstbevestiging. Hierin staat ook een link naar de statuspagina op de VisumCentrale-website, waar u op elk moment van de dag kunt zien hoe hoe ver uw aanvraag gevorderd is.

Kies voor VisumCentrale

Snel. VisumCentrale biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van VisumCentrale helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. VisumCentrale waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.

 

Nieuws en mededelingen

Graag van dienst

Het wereldwijde VisumCentrale team van experts in visa en legalisaties geeft onze klanten en opdrachtgevers alle persoonlijke aandacht en een professionele dienstverlening. Ons doel is om de snelste, makkelijkste en meest veilige manier te bieden om visa te verkrijgen voor reizen naar het buitenland. Onze klanten kunnen rekenen op een uitstekende service, iedere keer dat ze gebruik maken van VisumCentrale.