Maak nu gebruik van VisumCentrale

 1. De snelheid.  VisumCentrale is gespecialiseerd in het verzorgen van visa voor Saoedi-Arabië. Wij kunnen u helpen bij het zo snel mogelijk verkrjigen van een visum voor Saoedi-Arabië.
 2. Het gemak.  VisumCentrale, de makkelijkste en veiligste manier om uw visum voor Saoedi-Arabië te krijgen. Wij bezoeken dagelijks de ambassade van Saoedi-Arabië om visa te verkrijgen voor inwonenden van België.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over visa

Wanneer kan ik het best mijn visum aanvragen?
Eén tot twee maanden voor de vertrekdatum kunt u het best uw visum aanvragen. Maar als u het visum snel nodig heeft, dan kunnen we voor sommige landen uw visumaanvraag zelfs in één werkdag afhandelen. Een voorbeeld van de spoedservice: als u de complete aanvraag op maandag bij u laten ophalen door onze overnight koerier, dan kunt u uw paspoort met visum op woensdag al terughebben.

Heeft u mijn paspoort nodig voor een Saoedi-Arabië-visum? Is het veilig om mijn paspoort op te sturen?
Ja, u moet uw originele paspoort opsturen, een kopie is niet voldoende. Het Saoedi-Arabië-visum wordt in uw paspoort gestempeld op een van de visumpagina's. Zonder uw originele paspoort kan de aanvraag niet afgehandeld worden. Omdat een paspoort een belangrijk document is, adviseren we u het te verzenden via aangetekende post of met een betrouwbare koerier.

Vereisten voor een zakenvisum voor Saoedi-Arabië Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

 1. Paspoort

  Het paspoort van de aanvrager moet:

  • Minstens 6 maanden geldig zijn bij aankomstdatum.
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
  • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

 2. Pasfoto's

  Eén officiële pasfoto in kleur is benodigd. Deze foto moet:

  • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
  • Een witte achtergrond hebben
  • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
  • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
  • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
  • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten

 3. Introductiebrief

  Een originele introductiebrief van de werkgever in België is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Belgisch adres. Een voorbeeld introductiebrief vindt u hier terug.

  Alle introductiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug
  In aanvulling op de tekst zoals vermeld in de voorbeeld introductiebrief, moet uw introductiebrief ook:

  • Een originele stempel bevatten van het bedrijf
  • Een originele handtekening bevatten

 4. Uitnodigingsbrief

  Een uitnodigingsbrief met vermelding van de naam van de aanvrager, afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Saoedi-Arabië.

 5. Zorgverzekering

  De ambassade van Saoedi-Arabië eist dat alle aanvragen vergezeld worden met een ziektekostenverzekering van een erkende zorgverzekeraar.  VisumCentrale zal deze verzekering namens u aanvragen tijdens het indienen van uw visumaanvraag. Vul het Saoedi-Arabië Zorgverzekeringformulier in dat u aantreft in het VisumCentrale-aanvraagpakket. De ambassade van Saoedi-Arabië brengt hiervoor €12 registratiekosten in rekening boven op de kosten voor de zorgverzekering

 6. Registratie Saoedi-Arabië

  De ambassade van Saoedi-Arabie laat geen persoonlijke aanvragen toe en u dient gebruik te maken van een goedgekeurde agentschap zoals CIBT. De ambassade vereist dat het agentschap een registratieformulier invult namens de reiziger. De kosten voor het invullen van dit onlineformulier bedragen €50,00 excl. De kosten voor de online registratie zijn inbegrepen in de servicekosten.

  Het registratieformulier moet door de aanvrager ondertekend worden. VisumCentrale zal, zodra de complete aanvraag binnen is, het formulier opsturen naar de aanvrager. Deze moet het formulier ondertekenen en vervolgens ingescand terugsturen naar VisumCentrale

 7. Aanvraagformulier

  Eén volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Dit formulier moet:

  • Ingevuld worden in blokletters (kapitalen)
  • Ingevuld worden met zwarte inkt

 8. VisumCentrale-orderformulier

  Stuur het VisumCentrale orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

  De betaling wordt pas geïnd op het moment dat VisumCentrale uw gehele aanvraag heeft afgerond.