Maak nu gebruik van VisumCentrale

 1. De snelheid.  VisumCentrale is gespecialiseerd in het verzorgen van visa voor Qatar. Wij kunnen u helpen bij het zo snel mogelijk verkrjigen van een visum voor Qatar.
 2. Het gemak.  VisumCentrale, de makkelijkste en veiligste manier om uw visum voor Qatar te krijgen. Wij bezoeken dagelijks de ambassade van Qatar om visa te verkrijgen voor inwonenden van België.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over visa

Wanneer kan ik het best mijn visum aanvragen?
Eén tot twee maanden voor de vertrekdatum kunt u het best uw visum aanvragen. Maar als u het visum snel nodig heeft, dan kunnen we voor sommige landen uw visumaanvraag zelfs in één werkdag afhandelen. Een voorbeeld van de spoedservice: als u de complete aanvraag op maandag bij u laten ophalen door onze overnight koerier, dan kunt u uw paspoort met visum op woensdag al terughebben.

Heeft u mijn paspoort nodig voor een Qatar-visum? Is het veilig om mijn paspoort op te sturen?
Ja, u moet uw originele paspoort opsturen, een kopie is niet voldoende. Het Qatar-visum wordt in uw paspoort gestempeld op een van de visumpagina's. Zonder uw originele paspoort kan de aanvraag niet afgehandeld worden. Omdat een paspoort een belangrijk document is, adviseren we u het te verzenden via aangetekende post of met een betrouwbare koerier.

Vereisten voor een zakenvisum voor Qatar Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

 1. Visum bij aankomst

  Een visum is verkrijgbaar bij aankomst voor een verblijf van maximaal één maand. De reiziger moet in het bezit zijn van:

  • Een paspoort dat minstens zes maanden geldig is bij aankomst, met ten minste één lege visumpagina
  • Bewijs van voldoende financiële middelen
  • Een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming
  • Alle benodigde documenten/visa voor de eerstvolgende bestemming
  • Een geldige zorgverzekering. De zorgverzekering moet vóór vertrek online aangevraagd worden via een erkende zorgvezekeraar in Qatar

Vereisten voor een toeristenvisum voor Qatar Vereisten toeristenvisum voor Belgische paspoorthouders

 1. Visumvrijstelling bij aankomst

  Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Bij aankomst zullen reizigers een zogenaamde Visa Waiver ontvangen met een geldigheidsduur van 180 dagen. Met deze visa waiver, met enkele of meerdere inreizen, kan men tot 90 dagen visumvrij in het land verblijven. Om in aanmerking te komen moet de reiziger:

  • In het bezit zijn van een elektronisch leesbaar paspoort dat minstens zes maanden geldig is bij aankomst, met ten minste twee lege visumpagina´s
  • In het bezit zijn van een geldige zorgverzekering. De zorgverzekering moet vóór vertrek online aangevraagd worden via een erkende zorgvezekeraar in Qatar
  • In het bezit zijn van een bewijs van voldoende financiële middelen
  • In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming
  • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan