Belangrijke informatie

Afsprakensysteem
Het Chinese Visa Application Centre heeft een afsprakensysteem ingevoerd voor het indienen van visumaanvragen. Er zijn maar een beperkt aantal afspraken per dag beschikbaar. Het kan 1 tot 3 dagen duren voordat uw aanvraag ingediend kan worden bij het Visa Application Centre.
Interview / Biometrische Data
Houdt u er rekening mee dat aanvragers door de ambassade verzocht kunnen worden om persoonlijk langs te komen voor een interview en/of om biometrische data af te geven. Houdt u alstublieft rekening met een mogelijk langere verwerkingstijd.

Vereisten voor een zakenvisum voor China Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum indien u een single entry visum wenst; minstens 12 maanden geldig zijn wanneer u een double entry of multiple entry visum wenst voor 6 maanden of minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een multiple entry visum wenst voor 1 jaar.
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

  2. Visumaanvraag en Pasfoto

    Vul het China Aanvraagformulier volledig in. Deze vindt u terug in het aanvraagpakket. Upload vervolgens uw pasfoto via https://visumcentrale.be/photo-service. Wij zullen namens u contact opnemen met de bevoegde Chinese instellingen en uw officiële Chinese visumaanvraagformulier via een beveiligde e-mail naar u terugsturen zodat u het kunt ondertekenen.

    Voor de richtlijnen over het indienen van een acceptabele pasfoto kunt u de China Foto Handleiding raadplegen, deze is terug te vinden in het aanvraagpakket.  

  3. Introductiebrief

    Een introductiebrief van de werkgever in België is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Belgisch adres. Een voorbeeld Introductiebrief vindt u hier terug.

    Alle introductiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug.
    In aanvulling op de tekst zoals vermeld in de voorbeeld introductiebrief, moet uw introductiebrief ook:

    • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager
    • Gedetailleerde omschrijving bevatten van de activiteiten van uw bedrijf

  4. Uitnodigingsbrief

    Een uitnodigingsbrief van het bedrijf dat de aanvrager gaat bezoeken. De uitnodigingsbrief moet:

    • Informatie van de aanvrager bevatten (volledige naam, geslacht, geboortedatum enz)
    • Het paspoortnummer van de aanvrager bevatten
    • In- en uitreis datum bevatten
    • Het type visum dat u wenst bevatten
    • Het doel van u reis bevatten
    • De plaatsen omschrijven die de reiziger gaat bezoeken
    • De relatie omschrijven tussen de aanvrager en uitnodigende partij
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten
    • Het volledige adres van de uitnodigende partij, met alle contactgegevens vermelden (naam contactpersoon, telefoonnummer en adres)
    • Niet ouder zijn dan 3 maanden op moment van aanvraag
    • Stempel en handtekening van het Chinese bedrijf bevatten

  5. Kopie van de informatiepagina van het paspoort

    Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager en een kopie van uw oud gebruikt visum voor China indien u reeds eerder in China bent geweest. Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie

  7. Bewijs van verblijf

    Een hotelbevestiging onder de naam van de aanvrager

  8. VisumCentrale-orderformulier

    Stuur het VisumCentrale orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat VisumCentrale uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  9. Multiple entry-aanvragers

    Het aanvragen van een visum met meerdere inreizen (multiple entry) is alleen mogelijk indien de aanvrager bewijs kan aanleveren van 2 vorige bezoeken aan China in de afgelopen 12 maanden. Dit moet aangeleverd worden als de Chinese in- en uitreisstempels van de vorige bezoeken aan het land.

Belangrijke informatie

Afsprakensysteem
Het Chinese Visa Application Centre heeft een afsprakensysteem ingevoerd voor het indienen van visumaanvragen. Er zijn maar een beperkt aantal afspraken per dag beschikbaar. Het kan 1 tot 3 dagen duren voordat uw aanvraag ingediend kan worden bij het Visa Application Centre.
Interview / Biometrische Data
Houdt u er rekening mee dat aanvragers door de ambassade verzocht kunnen worden om persoonlijk langs te komen voor een interview en/of om biometrische data af te geven. Houdt u alstublieft rekening met een mogelijk langere verwerkingstijd.

Vereisten voor een toeristenvisum voor China Vereisten toeristenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum indien u een single entry visum wenst; minstens 12 maanden geldig zijn wanneer u een double entry of multiple entry visum wenst voor 6 maanden of minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een multiple entry visum wenst voor 1 jaar.
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

  2. Visumaanvraag en Pasfoto

    Vul het China Aanvraagformulier volledig in. Deze vindt u terug in het aanvraagpakket. Upload vervolgens uw pasfoto via https://visumcentrale.be/photo-service. Wij zullen namens u contact opnemen met de bevoegde Chinese instellingen en uw officiële Chinese visumaanvraagformulier via een beveiligde e-mail naar u terugsturen zodat u het kunt ondertekenen.

    Voor de richtlijnen over het indienen van een acceptabele pasfoto kunt u de China Foto Handleiding raadplegen, deze is terug te vinden in het aanvraagpakket.  

  3. Kopie van de informatiepagina van het paspoort

    Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager en een kopie van uw oud gebruikt visum voor China indien u reeds eerder in China bent geweest. Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort

  4. Introductiebrief

    Een introductiebrief van de werkgever in België is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Belgisch adres. Een voorbeeld Introductiebrief vindt u hier terug.

    Alle introductiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug.
    In aanvulling op de tekst zoals vermeld in de voorbeeld introductiebrief, moet uw introductiebrief ook:

    • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager
    De introductiebrief is onder bovengenoemde omstandigheden, ook vereist voor toerisme. De brief hoeft niet aangeleverd te worden indien de aanvrager een student of werkloos is

  5. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie

  6. Bewijs van verblijf

    Een hotelbevestiging onder de naam van de aanvrager

  7. VisumCentrale-orderformulier

    Stuur het VisumCentrale orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat VisumCentrale uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  8. Double entry visum aanvragen

    Aanvragers van een double entry visum, moeten een vluchtschema of e-ticket aanleveren waaruit blijkt dat zij tweemaal China in-en uitreizen. Een bewijs moet worden aangeleverd van uw verblijf gedurende beide reizen van het hotel, de vrienden of de familie.

China visum

Wilt u weten hoe een visum voor China eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor China om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum China bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed...Gebruik de VisumCentrale ophaaldienst.  Een koerier van CIBT haalt uw documenten op, waar u ook bent. Onze snelle en simpele service garandeert dat uw visumaanvraag binnen een werkdag bij de ambassade ligt.

Bel 0902 150 45 (0,75 cents / min) om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor VisumCentrale

Snel. VisumCentrale biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van VisumCentrale helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. VisumCentrale waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.