Belangrijke informatie

Interview / Biometrische Data
Houdt u er rekening mee dat aanvragers door de ambassade verzocht kunnen worden om persoonlijk langs te komen voor een interview en/of om biometrische data af te geven. Houdt u alstublieft rekening met een mogelijk langere verwerkingstijd.

Vereisten voor een zakenvisum voor China Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum indien u een single entry visum wenst; minstens 12 maanden geldig zijn wanneer u een double entry of multiple entry visum wenst voor 6 maanden of minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een multiple entry visum wenst voor 1 jaar.
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

  2. Pasfoto's

    Twee officiële pasfoto in kleur zijn benodigd. Deze foto´s moeten:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 33mm bij 48mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder brillen of hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  3. Introductiebrief

    Een introductiebrief van de werkgever in België is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Belgisch adres. Een voorbeeld Introductiebrief vindt u hier terug.

    Alle introductiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug.
    In aanvulling op de tekst zoals vermeld in de voorbeeld introductiebrief, moet uw introductiebrief ook:

    • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager
    • Gedetailleerde omschrijving bevatten van de activiteiten van uw bedrijf

  4. Uitnodigingsbrief

    Een uitnodigingsbrief van het bedrijf dat de aanvrager gaat bezoeken. De uitnodigingsbrief moet:

    • Informatie van de aanvrager bevatten (volledige naam, geslacht, geboortedatum enz)
    • Het paspoortnummer van de aanvrager bevatten
    • In- en uitreis datum bevatten
    • Het type visum dat u wenst bevatten
    • Het doel van u reis bevatten
    • De plaatsen omschrijven die de reiziger gaat bezoeken
    • De relatie omschrijven tussen de aanvrager en uitnodigende partij
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten
    • Het volledige adres van de uitnodigende partij, met alle contactgegevens vermelden (naam contactpersoon, telefoonnummer en adres)
    • Niet ouder zijn dan 3 maanden op moment van aanvraag
    • Stempel en handtekening van het Chinese bedrijf bevatten

  5. Kopie van de informatiepagina van het paspoort

    Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager en een kopie van uw oud gebruikt visum voor China indien u reeds eerder in China bent geweest. Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie

  7. Bewijs van verblijf

    Een boekingsbevestiging van het hotel

  8. Aanvraagformulier

    Een volledig ingevuld visumaanvraagformulier. Het formulier moet:

    • Ondertekend zijn door de paspoorthouder
    • Ondertekend worden met zwarte inkt
    • Ingevuld worden op de computer. De ambassade accepteert geen handgeschreven visum aanvraagformulieren
    • Vraag 2.3 met "ja" ingevuld hebben indien men een visum aanvraagt met een verwerkingstijd van 2 of 3 dagen

  9. VisumCentrale-orderformulier

    Stuur het VisumCentrale orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat VisumCentrale uw gehele aanvraag heeft afgerond.

Belangrijke informatie

Interview / Biometrische Data
Houdt u er rekening mee dat aanvragers door de ambassade verzocht kunnen worden om persoonlijk langs te komen voor een interview en/of om biometrische data af te geven. Houdt u alstublieft rekening met een mogelijk langere verwerkingstijd.

Vereisten voor een toeristenvisum voor China Vereisten toeristenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum indien u een single entry visum wenst; minstens 12 maanden geldig zijn wanneer u een double entry of multiple entry visum wenst voor 6 maanden of minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een multiple entry visum wenst voor 1 jaar.
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

  2. Pasfoto's

    Twee officiële pasfoto in kleur zijn benodigd. Deze foto´s moeten:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 33mm bij 48mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder brillen of hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  3. Kopie van de informatiepagina van het paspoort

    Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager en een kopie van uw oud gebruikt visum voor China indien u reeds eerder in China bent geweest. Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort

  4. Introductiebrief

    Een introductiebrief van de werkgever in België is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Belgisch adres. Een voorbeeld Introductiebrief vindt u hier terug.

    Alle introductiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug.
    In aanvulling op de tekst zoals vermeld in de voorbeeld introductiebrief, moet uw introductiebrief ook:

    • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager
    De introductiebrief is onder bovengenoemde omstandigheden, ook vereist voor toerisme. De brief hoeft niet aangeleverd te worden indien de aanvrager een student of werkloos is

  5. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie

  6. Bewijs van verblijf

    Een boekingsbevestiging van het hotel

  7. Aanvraagformulier

    Een volledig ingevuld visumaanvraagformulier. Het formulier moet:

    • Ondertekend zijn door de paspoorthouder
    • Ondertekend worden met zwarte inkt
    • Ingevuld worden op de computer. De ambassade accepteert geen handgeschreven visum aanvraagformulieren
    • Vraag 2.3 met "ja" ingevuld hebben indien men een visum aanvraagt met een verwerkingstijd van 2 of 3 dagen

  8. VisumCentrale-orderformulier

    Stuur het VisumCentrale orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat VisumCentrale uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  9. Double entry visum aanvragen

    Aanvragers van een double entry visum, moeten een vluchtschema of e-ticket aanleveren waaruit blijkt dat zij tweemaal China in-en uitreizen. Een bewijs moet worden aangeleverd van uw verblijf gedurende beide reizen van het hotel, de vrienden of de familie.

China visum

Wilt u weten hoe een visum voor China eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor China om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum China bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed...Gebruik de VisumCentrale ophaaldienst.  Een koerier van CIBT haalt uw documenten op, waar u ook bent. Onze snelle en simpele service garandeert dat uw visumaanvraag binnen een werkdag bij de ambassade ligt.

Bel 0902 150 45 (0,75 cents / min) om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor VisumCentrale

Snel. VisumCentrale biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van VisumCentrale helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. VisumCentrale waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.