Vereisten voor een zakenvisum voor Rusland Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Geldig zijn tot zes maanden na vertrekdatum
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen.

  2. Pasfoto's

    Eén officiële paspoortfoto in kleur. Deze foto moet:

    • Goedgelijkend zijn
    • Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben
    • Het officiële formaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte)
    • Met een paperclip worden vastgemaakt aan het aanvraagformulier

  3. Introductiebrief

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

    • Afgegeven zijn door een bedrijf of vestiging van een bedrijf
    • Op bedrijfsbriefpapier geprint zijn
    • De naam en het adres van het bedrijf vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • De geboortedatum van de aanvrager vermelden
    • Het paspoortnummer van de aanvrager vermelden
    • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum
    • De begin- en einddatum van het visum vermelden
    • De functie van de aanvrager vermelden
    • Vermelden welke instantie de reiziger in Rusland zal bezoeken (naam en adres)
    • Het doel van de reis tot in detail vermelden
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten
    • Stempel en handtekening bevatten
    • gericht zijn aan het consulaat in Brussel
    • In het Engels geschreven zijn

    U vindt een voorbeeld van de garantiebrief in het VisumCentrale aanvraagpakket.

  4. Uitnodigingsbrief

    Eén van onderstaande drie typen uitnodigingen is vereist:

    Een uitnodigingsbrief van het Russische bedrijf waar de reiziger op bezoek gaat. Een kopie is toegestaan. Deze brief moet:

    • In het Russisch geschreven zijn
    • Geprint zijn op briefpapier van het Russische bedrijf
    • Het 10-cijferig INN-nummer en de datum van afgifte vermelden
    • De naam van de reiziger vermelden
    • Het paspoortnummer en de vervaldatum van het paspoort van de reiziger vermelden
    • De verblijfsduur en het aantal inreizen vermelden
    • De bedrijfsactiviteiten van het Russische bedrijf vermelden
    • Vermelden wat de werkzaamheden zijn van het bedrijf in Rusland
    • Ondertekend en gestempeld zijn (rond stempel) door een Directeur of CEO, handtekeningen van middenmanagement worden niet geaccepteerd
    • Gericht zijn aan het consulaat in Brussel


    Aanvragen die met dit type uitnodiging worden ingediend komen niet in aanmerking voor een spoedprocedure; de minimum verwerkingstijd voor een single of double entry visum is 7 á 8 werkdagen en voor een multiple entry visum 12 werkdagen

    Of

    Het te bezoeken bedrijf in Rusland moet voor de reiziger een Letter of Invitation (LOI) aanvragen bij de Federal Migration Service (FMS) in Rusland. Dit is een bruin A5-document. Het originele document moet meegestuurd worden met de visumaanvraag.


    Of

    Het te bezoeken bedrijf in Rusland moet voor de reiziger een elektronische uitnodiging (telex) aanvragen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rusland. De telex - met een 5- of 6-cijferig nummer dat nodig is voor de visumaanvraag - wordt rechtstreeks verzonden naar de ambassade. Het telexnummer moet vermeld worden op het visumaanvraagformulier


    VisumCentrale kan de juiste zakelijke uitnodiging voor Rusland voor u verzorgen. Vul het Rusland Orderformulier Zakelijke Uitnodiging volledig in en stuur het ondertekend naar ons op. Dit orderformulier is opgenomen in het VisumCentrale-aanvraagpakket

  5. Bewijsstukken reisverzekering

    Een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij. Deze verklaring moet:

    • Op naam staan van de reiziger. Een verzekering op bedrijfsnaam wordt niet geaccepteerd.
    • Vermelden dat de reiziger een verzekering heeft die ook in Rusland geldig is.
    • Een opgestelde verklaring zijn in het Engels, Frans of Russisch.
    • De duur van het verblijf vermelden.
    • De geldigheidsduur van de verzekering vermelden. Let op! De verzekering moet minstens zo lang geldig zijn als het visum dat u aanvraagt.

    Graag per persoon een eigen verklaring opvragen. Deze kunt u kopiëren en het origineel bewaren voor toekomstig gebruik.

    VisumCentrale biedt u graag een veelomvattende (uitgebreide) reispolis aan via onze zakenpartner VAB. Voor meer informatie en om te genieten van deze dienst kan u hun website

  6. Aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Dit formulier moet:

    • Online ingevuld worden via de website: http://visa.kdmid.ru/
    • Geprint en ondertekend worden door de reiziger
    • Gelieve het werk telefoon nummer van de aanvrager in te vullen bij vraag 20

    Gelieve wanneer u het aanvraag formulier invult duidelijk aan te geven dat u de aanvraag bij het “Application Centre VHS (Brussels)” doet. Deze informatie zal u in de afgeprinte versie terugvinden rechts bovenaan. 


    CIBT kan de reiziger bijstaan in het invullen van het online aanvraagformulier, wat een tijdsintensief process kan zijn. Dit wordt aangeboden als een Premium Service aan een kost van €25 bovenop alle andere servicekosten.Om dit te vergemakkelijken, gelieve het CIBT Verzoek tot invullen Ruslandformulier te vervolledigen, dat u kan terugvinden in het CIBT aanvraagpakket. Alle vragen moeten beantwoord worden, aangezien het verplichte velden zijn op de website van de Russische ambassade.

    De verzoeken tot het invullen van het Ruslandformulier moeten voor 14u ontvangen worden door CIBT om het dezelfde dag nog naar u te kunnen terugsturen. Zodra CIBT het aanvraagformulier heeft ingevuld wordt het u doorgemaild voor uw handtekening. Een originele handtekening is vereist. U dient ons daarom het ondertekende formulier op te sturen per post of koerier.

  7. VisumCentrale-orderformulier

    Voor orders die geplaatst werden op de VisumCentrale-website, moet een kopie van de orderbevestiging, die u ontvangt via e-mail, worden toegevoegd.

    Voor alle orders en waar van toepassing moet een VisumCentrale Visum Orderformulier worden toegevoegd. Dit kan u vinden in het VisumCentrale aanvraagpakket.

    Gelieve te noteren dat betalingen via betaalkaarten alleen gedaan zullen worden na voltooiing van uw visumaanvraag.

  8. Multiple entry-aanvragers

    Aanvragers die een multiple-entry-visum nodig hebben, moeten bewijs leveren dat ze eerder een visum voor Rusland hebben gehad en dat ze minstens één keer in de laatste twaalf maanden Rusland hebben bezocht. Dit bewijs moet geleverd worden in de vorm van:

    • Het paspoort moet minstens 12 maanden geldig zijn bij aankomstdatum
    • Het paspoort met daarin het oude visum voor Rusland
    • Een stempel op dit oude visum, waaruit blijkt dat de aanvrager minstens één keer in de laatste twaalf maanden in Rusland is geweest
    • Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort.

  9. Aanvragers van een spoedvisum

    Opgelet: de procedures van 4 of 7 werkdagen zijn alleen van toepassing wanneer u een officiële en originele uitnodiging van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft

Vereisten voor een toeristenvisum voor Rusland Vereisten toeristenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Geldig zijn tot zes maanden na vertrekdatum
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen.

  2. Pasfoto's

    Eén officiële paspoortfoto in kleur. Deze foto moet:

    • Goedgelijkend zijn
    • Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben
    • Het officiële formaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte)
    • Met een paperclip worden vastgemaakt aan het aanvraagformulier

  3. Toeristen voucher & hotel voucher confirmation

    Een zogenaamde Visa Support Letter. Dit is een geregistreerde uitnodiging van het hotel in Rusland.
    Hou er aub rekening mee dat het consulaat altijd meer informatie kan vragen betreffende uw hotelreservatie.

    VisumCentrale kan de juiste Visa Support Letter verzorgen namens de reiziger. Hiervoor moet het 'Orderformulier Russische Visa Support Letter' worden ingevuld en opgestuurd die u vindt in het VisumCentrale-aanvraagpakket.

  4. Bewijsstukken reisverzekering

    Een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij. Deze verklaring moet:

    • Op naam staan van de reiziger. Een verzekering op bedrijfsnaam wordt niet geaccepteerd.
    • Vermelden dat de reiziger een verzekering heeft die ook in Rusland geldig is.
    • Een opgestelde verklaring zijn in het Engels, Frans of Russisch.
    • De duur van het verblijf vermelden.
    • De geldigheidsduur van de verzekering vermelden. Let op! De verzekering moet minstens zo lang geldig zijn als het visum dat u aanvraagt.

    Graag per persoon een eigen verklaring opvragen. Deze kunt u kopiëren en het origineel bewaren voor toekomstig gebruik.

    VisumCentrale biedt u graag een veelomvattende (uitgebreide) reispolis aan via onze zakenpartner VAB. Voor meer informatie en om te genieten van deze dienst kan u hun website

  5. Aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Dit formulier moet:

    • Online ingevuld worden via de website: http://visa.kdmid.ru/
    • Geprint en ondertekend worden door de reiziger
    • Gelieve het werk telefoon nummer van de aanvrager in te vullen bij vraag 20

    Gelieve wanneer u het aanvraag formulier invult duidelijk aan te geven dat u de aanvraag bij het “Application Centre VHS (Brussels)” doet. Deze informatie zal u in de afgeprinte versie terugvinden rechts bovenaan. 


    CIBT kan de reiziger bijstaan in het invullen van het online aanvraagformulier, wat een tijdsintensief process kan zijn. Dit wordt aangeboden als een Premium Service aan een kost van €25 bovenop alle andere servicekosten.Om dit te vergemakkelijken, gelieve het CIBT Verzoek tot invullen Ruslandformulier te vervolledigen, dat u kan terugvinden in het CIBT aanvraagpakket. Alle vragen moeten beantwoord worden, aangezien het verplichte velden zijn op de website van de Russische ambassade.

    De verzoeken tot het invullen van het Ruslandformulier moeten voor 14u ontvangen worden door CIBT om het dezelfde dag nog naar u te kunnen terugsturen. Zodra CIBT het aanvraagformulier heeft ingevuld wordt het u doorgemaild voor uw handtekening. Een originele handtekening is vereist. U dient ons daarom het ondertekende formulier op te sturen per post of koerier.

  6. Verblijven langer dan twee weken

    Indien men langer dan twee weken aan 1 stuk in Rusland zal verblijven, vraagt de ambassade een reisdetail van dag tot dag. Dit reisdetail dient te worden opgesteld door een Russisch reisbureau.

  7. Double entry visum aanvragen

    Indien het visum voor een double entry geldig zou moeten zijn, vraagt de ambassade ook het reisschema of vluchtgegevens.

  8. Geboortecertificaat

    Elke aanvrager onder de 18 jaar moet de volgende aanvullende documenten aanleveren:

    • Een kopie van de geboorte-akte waarop duidelijk de namen van beide ouders vermeld zijn.

    Een aanvrager onder de 18 jaar die met één ouder of onbegeleid reist, moet aanvullend een Engelstalige verklaring van toestemming aanleveren, een zogenaamde Letter of Consent. Deze verklaring moet:

    • Aangeven dat de ouder(s)/voogd toestemming geven aan de minderjarige om naar dit land te reizen.
    • Ondertekend zijn door beide ouders / voogd.
    • Uitgegeven zijn door het gemeentehuis (inclusief stempel).

  9. VisumCentrale-orderformulier

    Voor orders die geplaatst werden op de VisumCentrale-website, moet een kopie van de orderbevestiging, die u ontvangt via e-mail, worden toegevoegd.

    Voor alle orders en waar van toepassing moet een VisumCentrale Visum Orderformulier worden toegevoegd. Dit kan u vinden in het VisumCentrale aanvraagpakket.

    Gelieve te noteren dat betalingen via betaalkaarten alleen gedaan zullen worden na voltooiing van uw visumaanvraag.

  10. Werklozen, studenten of gepensioneerden

    Werklozen, studenten en gepensioneerden moeten bewijs van voldoende financiële middelen aantonen. Dit moet aangeleverd worden als een kopie van de laatste drie bankafschriften van de reiziger (of van de ouders in het geval van een student) met een minimum saldo van € 1000,- per week van het geplande verblijf

Rusland visum

Wilt u weten hoe een visum voor Rusland eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor Rusland om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum Rusland bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed...Gebruik de VisumCentrale ophaaldienst.  Een koerier van CIBT haalt uw documenten op, waar u ook bent. Onze snelle en simpele service garandeert dat uw visumaanvraag binnen een werkdag bij de ambassade ligt.

Bel 02/770 07 76 om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor VisumCentrale

Snel. VisumCentrale biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van VisumCentrale helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. VisumCentrale waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.